Cake Pops – Cupcake på pinne

cake-pops-cupcake-pa-pinneCake pops är en nyare trend som först uppstod för att konditorer inte ville slänga överblivna eller trasiga muffins och tårtbottnar i onödan. Istället testade de att frysa in dem, stoppa en pinne i dem och doppa dem i choklad eller frosting. Resultatet blev strålande och idag finns oändligt många variationer på det här mästerliga lilla bakverket. Så innan du slänger de där trasiga muffinsarna som inte dög för att bli cupcakes – läs vidare här och återanvänd dem på annat sätt!

Cake pops av muffins och tårtbottnar

Sockerkakor och andra mjuka kakor är perfekta till att skapa cake pops. Smula bara ner den mjuka kakan i en bunke och tillsätt sedan valfri smaksättning (om så önskas). Här fungerar precis allt från flytande smaksättning (citron, juice, essenser) till fasta saker nerhackade i småbitar så som olika sorters godis, choklad eller glass. Endast fantasin kan sätta gränser! Rulla sedan till lagom stora bollar, lägg dessa på ett fat eller i en burk och ställ in i frysen.

När smeten stelnat så är det dags och ta ut dem ur frysen och stoppa i en pinne i dem (särskilda pinnar finns i alla butiker som säljer baktillbehör). Smält choklad, och doppa ner kakbollen i chokladen med hjälp av pinnen. Ställ eller lägg den sedan på ett bra ställe där den får torka.

Garnering och pynt

Trots att en cake pops är fullvärdig när den väl doppats i choklad och stelnat, så finns det vissa saker som kan göra den ännu roligare och godare. Innan chokladen stelnat helt och hållet går det bra att rulla cake popsen i strössel, kokos, kakao, silverkulor eller annat liknande för att ge dem ett festligare utseende och såklart förhöja smaken.

Det går även att garnera med särskilt pynt som vanligtvis används till cupcakes. Stjärnor, hjärtan, små ögon eller figurer som alla är ätbara går att köpa och fästa på cake pops så fort chokladen har stelnat. Testa dig fram och se vilken som blir din nya favorit bland alla cake pops!